Гимназията може да се похвали с няколко иновации. Първата беше с

...
Гимназията може да се похвали с няколко иновации. Първата беше с
Коментари Харесай

Албена Илиева, ПГХТБТ Мария Кюри: Отговорихме на нуждите на съвремието точно по време на пандемията

Гимназията може да се похвали с няколко нововъведения. Първата беше с организацията на образователната среда. Това сподели за Агенция “Фокус " инж. Албена Илиева, координатор на проект по “Еразъм " в ПГХТБТ " Мария Кюри ", гр. Разград. 

“Изнесохме образованието по специфичните предмети, доктрина и процедура във компанията сътрудници, които ни бяха обезпечили образователни зали. Можехме да посещаваме техните и лаборатории, и цехове ", съобщи тя.

По думите й там учениците сложно получават информация по дадената тематика. “Да кажем, в случай че се образоваме по тематиката за запазване на околната среда, оглеждаме от позиция на химията, на биологията, на автоматизацията и така нататък Просто получавате една сложна информация. Наистина схващат за какво би трябвало да го учим, за какво ни би трябвало тази информация ", изясни инж. Илиева.

Тя дава образец с околната среда, само че споделя, че имат и по-специфични теми и се вижда междупредметната връзка, която се реализира.

“Първата иновация се споделяше " Училището – мост към специалността “. На базата на тази иновация ние реализирахме и плана по " Еразъм “. Втората иновация към този момент е с въвеждане на предмет – това беше технология на храни, питиета, ваксини. Отговорихме на потребностите на съвремието тъкмо по време на пандемията. Учениците с огромен интерес се включиха, изключително с новата част за ваксините ", добави тя. 

Част от учениците, които са минали това образование, в момента  работят в този цех за ваксини в града, посочи инж. Илиева. “Много добре се одобри, самият цех също ни подкрепи с тази концепция ", разяснява тя.

Третата иновация сега се създава, добави Албена Илиева. “Първата завърши, само че втората, която е с новия новаторски предмет, има още една година до привършване. Докато тече последната година, ние ще разработим идната ", добави тя.

" Ще се опитаме отново да продължим по досегашните нововъведения, ние не ги прекъсваме. Има резистентност на концепцията, както се споделя. Продължаваме да ги осъществяваме, макар че е завършил планът и няма финансиране. Това нас не ни стопира да бъдем новаторски, да бъдем изобретателни и да сътворяваме нови благоприятни условия за нашите възпитаници да се образоват ", приключи Албена Илиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР